Wolfskamer skiërs schitteren op NK

De skiërs van het Wolfskamer Alpineteam uit Huizen hebben op het Nederlands Kampioenschap Alpineskiën uitstekend gepresteerd. In Nieuwegein, waar dit NK op 19 maart plaatsvond, was het podium meerdere malen Wolfskamer groen gekleurd.

Uitblinkster was de 15-jarige Britt van Winsen, die niet alleen Nederlands Jeugdkampioene werd, maar later op de dag ook nog eens alle volwassen dames achter zich liet. Haar clubgenoten Fleur van den Burg en Marit Pronker behaalden respectievelijk zilver en brons en zo was het bij de dames een Wolfskamer podium. Dat was ook het geval bij de heren Junioren, waar Peter Baas eerste werd, Thijs van der Poel tweede en Tim Honders derde.

Bij de jeugd onder 16 was het Wolfskamerskiër Quinten Faber die de titel Nederlands Jeugdkampioenschap binnen wist te halen, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Wouter van der Poel die tweede werd. Verder was er eremetaal voor Wolfskamer skisters Josephine Geel (goud) en Merel de Ruiter (zilver). Haar jongere broer, Thijmen de Ruiter, wist eveneens een tweede plek te bemachtigen en Jamie de Leeuwe pakte het brons in deze categorie.

Bij de wedstrijden voor de jeugd onder 12 pakte het Wolfskamer Alpineteam ook nog mooie prijzen met goud voor Thijn Prummel en brons voor Fien Hulsenboom. De trainers van het Wolfskamer Alpineteam kunnen tevreden terugkijken op een zeer succesvol NK.