WhatsApp maakt de buurt veiliger

Bij een WhatsApp Buurtpreventie kunnen wijkbewoners razend snel met elkaar in contact komen.

Je buurt veiliger maken met je smartphone? Inderdaad! Een WhatsApp groep kennen de meesten wel en we maken er ook regelmatig gebruik. Maar je buurt veiliger maken met een zogenaamde buurt WhatsApp groep, dat is nieuw.

WhatsApp heeft in het leven van velen al een prominente plaats ingenomen. Daarom is het logisch dat deze manier van communicatie nu ook gebruikt wordt om verdachte situaties in de buurt te signaleren en door te geven. Het is een digitale buurtwacht. Zo helpen we de politie om sneller en alerter te reageren als dat nodig is.

Daling inbraken
Stel je ziet iets verdachts. Bijvoorbeeld een rond een huis sluipend figuur. Met de buurt WhatsApp hou je elkaar dan op de hoogte terwijl de politie wordt gewaarschuwd. Er zijn al zo’n 800 buurt WhatsApp groepen in Nederland actief. En de resultaten zijn goed. Het heeft in de betreffende buurten al tot een daling van het aantal inbraken geleid en aanhoudingen van criminelen. Heeft jouw wijk of buurt nog géén buurt WhatsApp? Dan is het serieus het overwegen waard!