Wandeling door historisch hart van Huizen

Zaterdag 14 maart biedt het Huizer Museum ‘Het Schoutenhuis’ de mogelijkheid om onder leiding van een gids een wandeling door het historische hart van Huizen te maken. Gestart wordt voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 om 14.00 uur. Kosten € 4,-- per persoon.

De route voert onder andere langs diverse boerderijen, vissershuisjes en kerkgebouwen. Tijdens het wandelen vertelt de gids bijzonderheden over de rijke historie van Huizen, over het boerenleven en het vissersleven.

De gids wijst de plaats aan waar ruim 250 jaar een molen heeft gestaan. Op de route ligt ook een oud kaaspakhuis, een voormalige bakkerij en werkplaatsen van ambachtslieden, deze werkplaatsen zijn zelfs aan de buitenzijde te herkennen. De gids kan er echt van alles over vertellen. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en eindigt weer bij het Huizer Museum.

In het museum is, naast de permanente historische- en klederdrachttentoonstelling, de tentoonstelling ‘Van analoog naar digitaal’ te bekijken. Deze tentoonstelling is nog te zien tot 21 maart. Wellicht een goede gelegenheid om wandeling en museumbezoek te combineren.

De museumwinkel is gratis te bezoeken en biedt een leuk assortiment aan cadeau artikelen.

Rondleidingen in het museum of door het Oude Dorp zijn op aanvraag mogelijk.

Deze keer niet in de gelegenheid mee te doen met de historische wandeling, de volgende gelegenheid is op zaterdag 11 april.

Meer informatie:
tel.035-525 92 23 of
www.huizermuseum.nl