Volkstuinvereniging houdt inzamelactie in Huizen

Afgelopen zondagnacht is bij ons in het dorp het verenigingsgebouw van de Volkstuinvereniging Huizen (waar mijn zoon ook tuinder is) door vandalen tot de grond toe afgebrand.

In dit gebouw bevonden zich niet alleen de inventaris en de winkel van de vereniging, maar ook de werkplaats met daarin 2 mini tractoren, spitmachines, bosmaaiers, heggenscharen en noem maar op. Alles wat een hobby tuindersvereniging nodig heeft om te kunnen functioneren is weg. Vernield. Helaas zijn de meeste machines voor de verzekering van nul en generlei waarde, omdat de economische levensduur al vele jaren is verstreken.

Zo zamelen Bloem Damen en Gert-Jan Nagel van Huizen Schoon via de website www.doneeractie.nl geld in. Om de volkstuinders te helpen snel weer een nieuwe start te kunnen maken. ’Maar ook om voor de zestig vrijwilligers een fles biologisch druivensap te kopen. Als hart onder de riem en omdat ze dat dit jaar zelf niet kunnen maken.’ De teller van de actie stond maandagmiddag 28 augustus al op 1500 euro (gedoneerd door 45 mensen).

Bron: Gert-Jan Nagel