Vogelexcursie langs de Gooimeerkust

Op zondag 19 februari organiseert de Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken een vogelexcursie langs de Gooimeerkust.  

In dit jaargetijde zijn er een aantal watervogels te spotten die je anders niet ziet. Bijvoorbeeld de brilduikers en kleine zwanen, die hier overwinteren. Er wordt ook regelmatig een ijsvogel bij het water gespot. In de bomen en struiken van het park achter de dijk zijn verschillende zangvogels te zien. Als we geluk hebben vinden we daar een appelvink of een goudvink. Er zijn waarschijnlijk ook al enkele zangvogels te horen.

Heb je altijd al willen weten wat vliegt/zwemt daar nou?  Dan is dit je kans. Je hoeft je niet op te geven.  Kleed je wel warm aan en heb je een verrekijker, neem die dan mee. Er is onderweg geen koek en zopie, dus voor de inwendige mens moet je zelf zorgen. Neem bijvoorbeeld een thermosfles met thee of koffie en iets  te eten mee. Er mogen geen honden mee.

De excursieleiders zijn Peter Jansen en Mieke Pieren-Olijhoek. De excursie begint om 9.00 en we zijn tussen 12.00 en 13.00 weer terug. We lopen de dijk helemaal af tot aan de sluisjes bij de Blaricummer Meent. Dat is wel een stevige wandeling, maar in een laag tempo! We staan vaak stil om goed rond te kijken. We verzamelen tussen 8.30 en 9.00 bij het ophaalbruggetje aan de Zomerkade/Westkade. Daar komen we ook weer terug.

OPENBARE excursie Gooimeerkust

Categorie: Excursie

Datum: zondag 19 februari 2017

Email: excursies@vwggooi.nl

Website: www.vwggooi.nl

Vertrekplaats: ophaalbruggetje aan de Westkade te Huizen

Vertrektijd: 9.00 uur

Excursieleider(s): Peter Jansen, Mieke Pieren-Olijhoek

Vogels kijken langs de Gooimeer kust in Huizen