Verdubbeling klachten vuurwerk

Verdubbeling klachten vuurwerk
Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft voor tot week 50 2016 een verdubbeling in klachten geregistreerd. Sinds week 45 zijn er 74 meldingen geregistreerd bij het vuurwerkmeldpunt. Ten opzicht van 2015 is dit een onverwachte stijging in meldingen. Veel klachten worden er gegeven over de harde knallen en hierbij wordt door de melders aangegeven: “Het begint nu al!”, “Ze zijn alweer lekker bezig” en ‘Er wordt alweer ruim een maand in de avonduren vuurwerk afgestoken”.

De vernieuwde aanpak1 rondom vuurwerkoverlast in Huizen is sinds eind november in gang gezet. Sinds 8 december zijn extra handhavers (BOA’s, gemeentelijke werkers, politie) werkzaam om de overlast aan te pakken. Als initiatiefnemer van het vuurwerkmeldpunt Huizen hoop ik dat deze hernieuwde aanpak tot minder overlast zal leiden en dat we geen vandalisme en vernielingen krijgen als afgelopen jaar in de Oostermeent.

Vergelijking voorgaande jaren
Op basis van de resultaten met voorgaande jaren is een stijging in het aantal meldingen zichtbaar. Dit zegt echter nog niets over de effectiviteit van de nieuwe aanpak van de gemeente Huizen. De hernieuwde aanpak rondom vuurwerkoverlast zal blijvend worden gemonitord.

Extra aandacht voor veiligheid
Als initiatiefnemer is het goed om te zien dat er veel aandacht is voor veiligheid. Op diverse scholen wordt voorlichting gegeven. Daarnaast wordt er in de vuurwerkfolders veel aandacht gegeven voor veiligheidsproducten.

Vuurwerkmeldpunt Huizen open tot begin januari 2017!
Tot vrijdag 6 januari 2017 blijft het vuurwerkmeldpunt Huizen open. Iedereen blijft welkom om de komende weken meldingen te maken via: * https://rubenwoudsma.nl/vuurwerkmeldpunt-huizen/

Wanneer het meldpunt onbereikbaar is kan een melding ook gemaakt worden via de e-mail (ruben.woudsma@gmail.com) of via de telefoon op 06-47310855.