Verborgen verleden een persoonlijk verhaal

Op school is geschiedenis niet voor alle leerlingen het meest interessante vak. Wanneer er een goede geschiedenisleraar voor de klas staat, blijkt er opeens wel veel interesse. Bepalend is vaak hoe het verteld wordt en hoe tastbaar het wordt gemaakt.

Televisieprogramma’s als ‘Verborgen Verleden’ en ‘DNA onbekend’ trekken veel belangstelling. Ze vertellen een persoonlijk verhaal, zitten vol verrassingen en brengen blije reacties bij de deelnemers. Er worden locaties bezocht die een rol speelden in het leven van de voorouders, dikwijls in het buitenland.

Deze beleving en herkenning geldt niet exclusief voor bekende Nederlanders, maar voor iedereen, voor elke Nederlander. Het ontdekken van je eigen familiegeschiedenis in de context van de ‘grote geschiedenis’ is een fascinerende belevenis. Iedereen kan die ontdekkingen doen, het is niet moeilijk en het is uitermate boeiend, want het gaat over jezelf en je eigen familie.

Hoe doe je dat ‘ontdekken’ eigenlijk? Bij stamboomonderzoek werk je stap voor stap.

Kom op 18 januari 2017 om 10:30 naar de huiskamer in de bibliotheek van Huizen en leer de verschillende manieren waarop je kunt starten met jouw eigen stamboomonderzoek. Jaap van Zweeden is projectleider archiefdigitalisering bij de Nederlandse Genealogische Vereniging. Hij doet al 40 jaar onderzoek naar zijn familie. Jaap van Zweeden komt vertellen hoe je zoiets aanpakt.

Bibliotheek Huizen | woensdag 18 januari 2017 | Aanvang 10.30 uur | Entree gratis | reserveren via www.bibliotheekhlb.nl