Santa Run brengt 1350 euro op in Huizen

De Santa Run van zaterdag 13 december heeft 1350 euro opgebracht. De hardloopwedstrijd van als kerstman verklede mensen in 

het centrum van Huizen werd georganiseerd door de Rotary Club Huizen. Het doel was geld op te halen voor een dagje uit voor een grote groep mensen met een handicap. Dat dagje uit gaat volgend jaar gebeuren op de Zonnebloemboot.

De deelnemers deden op het Plein 2000 eerst een professsionele opwarming. Daarna gaf wethouder Janny Bakker het startsein. Zij knipte een lint door, waarna jonge en oude kerstmannen hun weg zochten door het dorp.

“Dit was een bijzonder geslaagde eerste editie van de Santa Run en we er zijn trots op dat dit nieuwe initiatief in Huizen zo is aangeslagen. Reken er dus maar op dat er volgend jaar weer een Santa Run zal zijn, en dan gaan we voor een veel groter aantal deelnemers”, aldus voorzitter Geert-Jan Bruinier van Rotary Club Huizen. “We moeten uiteraard nog meer geld hebben om de boottocht mogelijk te maken, maar ik heb alle vertrouwen in dat we dat geld als club bijeen gaan brengen”, zegt de voorzitter.

Bron: 6FM