Reddingstations Huizen en Blaricum gaan samen verder

De reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Blaricum en Huizen zijn per 1 januari samengevoegd tot het 'Reddingstation Huizen-Blaricum'. De twee uitrukpunten in Blaricum en Huizen blijven bestaan, wel heeft het station nog maar één plaatselijke commissie (bestuur).

Het eerste wapenfeit van de gezamenlijke bemanning was de aanwezigheid bij de nieuwjaarsduik in Huizen op 1 januari. Daar werden door 14 bemanningsleden de ruim 400 nieuwjaarsduikers bewaakt die het 4 graden warme Gooimeer trotseerden

De samenvoeging heeft als doel het verbeteren van de samenwerking tussen de uitrukpunten en het bundelen van de krachten op het gebied van opleiden, oefenen, onderhoud van materieel en de fondsenwerving. Met de samenvoeging is ook afscheid genomen van de burgemeesters van Blaricum en Huizen als de voorzitters van de reddingstations.

Ellen de Ranitz is bereid gevonden als voorzitter van het nieuwe reddingstation op te treden. Op vrijdag 27 januari wordt afscheid genomen van de vertrekkende bestuurders en wordt het nieuwe bestuur voorgesteld en de samenvoeging verder toegelicht.

Gerelateerde berichten
27-04-2016: Reddingsbootdag 2016