Reddingbootdag 2016 bij KNRM Huizen

Op zaterdag 30 april 2016 wordt weer de landelijke reddingbootdag gehouden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM. Alle reddingstations zetten hun deuren open om bezoekers kennis te laten maken met het reddingwerk op het water, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Ook de KNRM Huizen doet mee. Mensen die redder willen worden kunnen zich laten informeren over deze mooie vrijwilliger functie. Bezoekers zijn van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

KNRM Huizen ligt aan de Energieweg 1, bij de Oude Haven.

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud: films kunnen bekeken worden, men kan vermomd als redder op de foto, er is een speurtocht voor de jeugd in het reddingstation, er zijn platen om te kleuren en er is voor jong en oud documentatie beschikbaar over de hulpverlening op het water.

Er zijn tal van leuke KNRM hebbedingetjes te koop, zoals wimpels om in de scheepsmast te hijsen, boekjes en kleding met het KNRM-logo.

Tegen een kleine vergoeding zijn er zijn drankjes en gebakken vis te krijgen.

De hulp op het water door de KNRM is gratis en wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Zij zijn hiervoor vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar.

De KNRM wordt volledig bekostigd uit vrijwillige bijdragen van donateurs en uit nalatenschappen

Op deze dag bedankt de KNRM de donateurs die het reddingwerk financieel mogelijk maken. Zij kunnen zien wat er met hun geld gedaan wordt en een stukje meevaren op de reddingboot.

Bezoekers die tijdens de reddingbootdag donateur worden, krijgen niet alleen een leuk presentje maar kunnen ook meevaren op een van de stoere reddingboten van Huizen.