NH Gooi verschijnt 6FM verdwijnt

Huizen - Afgelopen week hebben de regionale omroep NH en de lokale omroep 6FM besloten vanaf medio oktober hun krachten te bundelen en een eerste stap te zetten in de vorming van een streekeditie van NH onder de naam ‘NH Gooi’.

De huidige nieuws- en informatievoorziening en de programma’s van 6FM gaan dus medio oktober verder onder ‘NH Gooi’ en naam 6FM komt te vervallen. NH Gooi is dagelijks te zien en te horen via huidige radio en tv-kanalen van 6FM, de diverse internet (sociale) mediakanalen en een APP met tekstberichten, video- en audio items voor de inwoners van het Gooi. Ook zullen de algemene programma’s van NH meer aandacht krijgen voor het Gooi zowel online als op radio en TV.

Recent presenteerde de regionale omroep NH, op verzoek van de gemeenten verenigd in de regio Gooi en Vechtstreek, een plan voor een groter verzorgingsgebied. Dit plan is nu in beraad bij de Gooise gemeenten. Dit plan bevat een bredere samenwerking met ook andere omroepen en eventueel kranten in streekredacties.

Lokale omroepen, regionale omroep en kranten
De samenwerkende omroepen zijn RTi Hilversum, 6FM (Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren) GooiTV (Gooise Meren en Wijdemeren) en Radio/TV Weesp. Zij bestrijken samen een gebied met 254.000 inwoners. Ook regionale omroep NH en Enter Media, uitgever van de lokale nieuwskranten en -websites WeesperNieuws, BussumsNieuws, MuiderNieuws, NaarderNieuws,  HilversumsNieuws, BelNieuws en HuizerNieuws, bestrijken dit gebied en doen ook mee aan de samenwerking met de lokale omroepen, aldus het persbericht.