Matthäus Passion Huizen

De uitvoering van de Matthäus Passion in de Oude Kerk in Huizen is op woensdagavond 12 april 2017. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Toegangskaarten zijn te bestellen via www.matthauspassionhuizen.nl voor € 38,- per stuk, inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze. De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij: - De Lange Huizen - Menstore, Voorbaan 17 - CaRé juwelier, Oostermeent 105 - Openbare Bibliotheek, Plein 2000

De Oude Kerk biedt plaats aan ruim 600 bezoekers die vanaf elke plek goed zicht hebben op het podium. Parkeren kan gratis in een van de parkeergarages, die tot ruim een uur na het concert geopend zijn.

Traditie
Het is de tweede keer dat dit meesterwerk van de componist Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd in Huizen. De eerste keer was in 2016. Toen was de kerk helemaal uitverkocht en was het publiek zo enthousiast, dat het bestuur heeft besloten ook in 2017 een Matthaus Passion te organiseren. Wellicht wordt dit een aanzet voor een traditie. Net als vorige keer werken ook in 2017 de Huizer oratoriumvereniging Excelsior, de oratoriumvereniging uit Gorkum en het Promenade Orkest eraan mee. Voor de solorollen zijn weer zes uitstekende solisten gecontracteerd. Het geheel staat onder leiding van dirigent Toon de Graaf.

De Matthäus Passion
De Matthäus Passion gaat over het lijden en sterven van Christus. De tekst komt uit het evangelie van Matthäus. Het verhaal wordt afwisselend door de koren en de solisten gezongen. Er zitten prachtige, ontroerende aria’s en koorstukken in die veel mensen zullen herkennen. De Matthäus Passion blijkt voor iedereen een overweldigende ervaring te zijn, ongeacht muzikale kennis of ervaring. De organisatie van dit evenement in Huizen hoopt dan ook dat veel inwoners de kans grijpen om het een keer mee te maken.