Kerstmannenloop op 12 december 2015 in Huizen

Het centrum van Huizen wordt zaterdagmiddag 12 december vanaf 14.00 uur bevolkt door een paar honderd Kerstmannen die 3 kilometer door het dorp rennen (of lopen). Deze zogenoemde ‘Santa Run’ is georganiseerd door Rotaryclub Huizen. Met de opbrengst van deze actie wil de club een grote groep mensen met een handicap in 2016 een onvergetelijk dagje uit bezorgen op de Zonnebloemboot.

‘Het is een prachtig initiatief van Rotary en wij kijken uit naar het moment waarop wij hen die een beetje ontspanning zo hard nodig hebben, blij kunnen maken,’ aldus Cees Mol van de Zonnebloemorganisatie in Huizen. 

Hoe meer oude en jonge Kerstmannen deze Fun Run willen lopen, des te mooier. Rennen mag, maar gewoon lopen kan en mag uiteraard ook. Wil je meedoen, dan kun je je opgeven bij Fenja van der Wende 06 – 21215049 of Sharon Manassen 06 – 26802149. Inschrijven kan ook via de websitehttps://huizen.rotarysantarun.nl/. Het inschrijfgeld, de bijdrage voor het goede doel, is 12,50 euro. Voor dat geld krijg je eveneens een Kerstmanpak. Na afloop van het evenement kunnen deelnemers op het Plein 2000 nog even napraten met een hapje en een drankje.

De Rotaryclub organiseert deze Santa Run in overleg met de gemeente Huizen en een groot aantal vrijwilligers. Zo worden onder andere verkeersregelaars de komende periode getraind. Het is een fantastisch en vrolijk spektakel, dat vlak voor de Kerst ook in 45 andere Nederlandse steden door Rotaryclubs wordt georganiseerd.