Hylke Steggerda presenteert marathonuitzending op 6FM

De hele dag de beste muziek uit eigen land. Op maandag 21 december wordt er van 00.00 t/m 00.00 uur enkel Bruisend Nederpop uitgezonden via de verschillende uitzendkanalen van Radio 6FM. Presentator Hylke Steggerda kruipt voor de marathonuitzending ‘24 Uur Scherp de Zeis’, de gehele dag achter de microfoon voor een speciale en lange editie van het Nederpop-programma Scherp de Zeis. Kort samengevat: een Scherp de Zeis-uitzending in een XXL-uitvoering, natuurlijk aangevuld met een aantal bijzondere extra’s. Tijdens deze uitzending speelt de inbreng van de inwoners uit Gooi en Eemland een grote rol: het programma gaat op zoek naar de favoriete muziek uit eigen land van de regiobewoners.

Tijdens deze marathonuitzending hoort de luisteraar de gehele dag het beste uit eigen land voorbij komen: bandjes, singer- songwriters, gloednieuwe muziek, klassiekers uit het verleden, grote hits, verborgen pareltjes. Van Guus Meeuwis tot Armin van Buuren en van Doe Maar tot Kensington. 

Vaste Scherp de Zeis-onderdelen keren tijdens deze marathonuitzending terug. Elk item heeft te maken met de Nederpop en/of het Nederlandse cultureel erfgoed. Elk uur van de marathon-uitzending staat er een bepaalde artiest/band uit eigen land centraal. Er worden vier nummers van bijvoorbeeld Boudewijn de Groot, Krezip en Typhoon gedraaid, aangevuld met een kleine biografie. 

Tijdens deze marathonuitzending gaat Scherp de Zeis ook op zoek naar de favoriete nummers uit eigen land van de luisteraars uit Gooi en Eemland. De luisteraar kan hun favoriete Nederlandse plaat doorgeven en wie weet wordt het nummer gedraaid tijdens 24 Uur Scherp de Zeis. Scherp de Zeis is ook benieuwd waarom juist dit nummer hem of haar raakt. De favoriete nummers kunnen worden doorgegeven via de mail:
scherpdezeis@6fm.nl, Facebook: Scherp de Zeis 6FM of via Twitter: @scherpdezeis6FM.