Historische fietstocht door omgeving van Huizen

De Historische Kring Huizen onderneemt zaterdag 24 september een bijzondere fietstocht naar sporen uit het verleden in de directe omgeving van Huizen. 

Deze sporen worden bezocht tijdens een 2 uur durende tocht. De excursie start zaterdagmiddag om 13.30 uur bij de Botterwerf op de Oude Haven. Deelname is gratis, maar opgeven is nodig i.v.m. beperkte deelname. Aanmelden: info@historischekringhuizen.nl of telefonisch via 5260580. 

De route voert langs doorkijkjes op het dorp met de kerk die ogenschijnlijk de eeuwen door niet veranderd zijn, de enige grafheuvel die op Huizer grondgebied is gevonden en de kei die in 1953 is ontdekt in het Bikbergerbos. Maar er is meer. Dat Nederland in de Eerste Wereldoorlog neutraal is gebleven is bekend, maar men was wel voorbereid op een aanval uit het oosten. Huizen maakte in die periode deel uit van de zogenaamde voorstelling van Naarden. De loopgraven die rondom ons dorp lagen zijn nu na honderd jaar nog steeds herkenbaar in het landschap. Maar er zijn nog veel meer bijzondere plekken die aangedaan worden.