Gemeente Huizen stapt over op energiezuinige straatverlichting

De komende maanden worden er in de Gemeente Huizen ruim 8600 conventionele lichtbronnen vervangen door energiezuinige en duurzame LED lampen. De omzetting wordt momenteel uitgevoerd en is naar verwachting eind maart 2016 volledig afgerond. 
 
Met de vervanging van conventionele openbare lichtbronnen verwacht de gemeente een energiebesparing van ruim 50% te realiseren. Omdat LED ten opzichte van conventionele verlichting drie keer langer mee gaat, wordt er ook bespaard op vervangingskosten. Door de dubbele besparing is de complete investering naar verwachting binnen tien jaar terugverdiend. Eind oktober start installateur Pilkes Infra met de omzetting van de in totaal 8642 lichtbronnen, welke zijn geleverd door Saled Nederland. De oplevering is gepland op 31 maart 2016.
 
De vervanging is in lijn met de ambitie ‘Huizen klimaatneutraal in 2050’, het nieuwe perspectief voor beleid op het gebied van milieu, duurzaamheid en energie. Het college van Huizen heeft een pakket maatregelen vastgesteld om dit ambitieuze doel te behalen. Onderdeel hiervan is de ‘facelift’ voor de openbare verlichting.