G-skiteam Wolfskamer viert eerste lustrum

Komende zaterdag 29 oktober viert het G-skiteam van Wolfskamer Wintersport haar eerste lustrum. Precies 5 jaar geleden werd de eerste training voor 8 G-skiërs georganiseerd. 

Dat aantal is in afgelopen jaren inmiddels vertienvoudigd. Maar liefst 80 teamleden zijn bijna elke week aan het skiën onder begeleiding van speciaal daarvoor opgeleide trainers en begeleiders.

Naast de breedtesport en de wedstrijdsport is de aangepaste sport een belangrijk speerpunt bij Wolfskamer Wintersport. Enerzijds voor mensen met een lichamelijke beperking, hetgeen wordt georganiseerd door de eveneens op het wintersportcomplex gevestigde VGW. Anderzijds dus voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Door het organiseren van activiteiten en evenementen op het gebied van sport en bewegen worden deze sporters niet alleen fysiek en mentaal fitter, maar krijgen zij ook meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Hiermee dragen we vanuit de Gooische Alpen graag bij aan hun kwaliteit van leven.

Er wordt niet alleen op het mooie wintersportcomplex in Huizen gesport. Er worden ook sneeuwreizen georganiseerd naar Oostenrijk. Daarnaast heeft het G-skiteam de afgelopen jaren meegedaan aan de Winterspiele in Duitsland en Liechtenstein en zelfs aan de Special Olympics in Zuid-Korea. En komend seizoen vertegenwoordigt het team Nederland op de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk. Op weg naar het tweede lustrum.