Feestelijke opening watertappunt

Op donderdag 13 juli is de feestelijke opening van het nieuwe watertappunt op het Oude Raadhuisplein. 

In totaal krijgt Huizen vier watertappunten: bij het Oude Raadhuisplein, bij Winkelcentrum de Oostermeent en bij het Nautisch Kwartier. Deze drie waterpunten zijn al aangelegd. Het vierde watertappunt volgt nog, bij de kinderboerderij. De watertappunten zijn geplaatst door ‘Join the Pipe’.

De feestelijke opening van de watertappunten is donderdag om 12.00 uur op het Oude Raadhuisplein. Aanwezig zijn leerlingen van groep zes van basisschool de Springplank, wethouder Marianne Verhage, wethouder Gerrit Pas en Rubin Vos (JOGG). JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is aanwezig omdat zij een gezonde leefstijl promoten, onder kinderen en jongeren. En: water drinken is altijd gezond!

Over Join the Pipe
Join the Pipe heeft de droom om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater. Dit met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met het plaatsen van watertappunten, navulbare kraanwaterflessen en donaties financiert Join the Pipe schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

Over JOGG
Sinds juli 2016 is Huizen een JOGG-gemeente. De JOGG-aanpak staat voor ‘gezondheid en bewegen voor jongeren’. Met de JOGG-aanpak zet Huizen zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren. Het gaat om jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving (ouders, school etc.). De buurtsportcoaches werken samen met JOGG-Huizen aan een gevarieerd programma voor jongeren, in het teken van een gezonde leefstijl en bewegen.