Feestelijke intocht Huizer botter HZ 108

De gerestaureerde Huizer botter HZ 108 komt op vrijdag 22 april omstreeks 16.00 uur feestelijk binnen op de Botterwerf in de Oude Haven. En iedereen is welkom om de aankomst mee te maken.

Om 15.00 uur vertrekt een vloot van zo’n zeven of acht botters om de HZ 108 tegemoet te varen en naar binnen te escorteren. Op de Lutgerdina Smeltekop, het Huizer skutsje, speelt de kapel van de Harmonie Prinses Irene feestelijke melodieën. Kortom het wordt gezellig op het water.

Aan boord van de HZ 108 zijn de grootste sponsoren van de actie Red de HZ 108. De andere botters hebben als opstappers de overige donateurs van deze actie en onze sponsoren en vrijwilligers die zich speciaal hebben ingezet voor het redden van de ‘Janus Kok’.

Veel mensen zullen de botter HZ 108 echter nauwelijks herkennen. De markante donkerbruine kleur is verdwenen en de schuit ziet er nu net zo uit als de andere Huizer botters. Bovendien vaart de botter nog zonder het visserijnummer HZ 108.

De restauratie wordt afgerond door onze burgemeester Fons Hertog, die onder toeziend oog van Andries Honing, omstreeks 16.00 uur het visserijnummerbord op het boord zal schroeven.

“Daarmee hebben we ons doel bereikt, we hebben het aan ons toevertrouwde varend erfgoed van Huizen gered. De dank gaat uit naar de ruim 200 donateurs die met grote of kleine bedragen dit mogelijk hebben gemaakt”, zo laat de Stichting Huizer Botters weten.