Erfgooiersdag in authentieke sfeer 2015

De lekkerste en leukste producten, oudhollandse spelletjes en een kinderboerderij, oude ambachten en tractoren, maar vooral het échte Huizen met haar gezellige dorpskern in authentieke sfeer. Dat is wat de bezoekers op deze 10e Erfgooiersdag te zien krijgen. Op vrijdag 15 mei tussen 11.00 en 18.00 uur is het Hart van Huizen het toneel voor een vrolijk dorpsfeest voor jong en oud.

Elk jaar trekt de Erfgooiersdag duizenden bezoekers uit Huizen en de Gooise regio. Dit jaar wordt voortgeborduurd op de vorig jaar ingeslagen dorpse weg. De braderie heeft plaatsgemaakt voor het ‘puur en eerlijke’ dat Huizen te bieden heeft. Op de jaarmarkt ‘oude stijl’ zijn kramen van winkeliers aangevuld met producten die horen bij de uitstraling van een streekmarkt. Er wordt teruggegrepen naar de geschiedenis van de Erfgooiers, de van oudsher verenigde boeren uit het Gooi. Door het hele centrum zijn er oude ambachten te bewonderen, tractoren voor een fotomomentje en kinderen kunnen zich vermaken met oudhollandse spelletjes of een kijkje nemen bij de kinderboerderij. Uiteraard zijn de winkels in het Hart van Huizen geopend.

Terrassen en muziek
Ook aan de innerlijke mens is ook ruimschoots gedacht. Alle terrassen staan op volle sterkte uit en in de straten zijn diverse heerlijkheden te verkrijgen. Vers gerookte paling, verse wok, vis, friet, BBQ, ijs… Voor iedere smaak voldoende keus! Uiteraard klinkt er muziek en op straat komt u ‘echte’ Erfgooiers tegen. In het tot “Huizer Café” omgetoverde lege winkelpand op Achterbaan 18 worden gedurende de gehele dag historische beelden vertoond en worden de plannen voor de Krachtcentrale nader toegelicht.

Kerkplein
De geschiedenis van de het Gooi en de Erfgooiers wordt in beeld wordt gebracht op het plein rond de kerk op levensgrote reproducties van kunstenaar Eppo Doeve die de afbeeldingen heeft geschilderd voor de grote tentoonstelling over de Erfgooiers en de geschiedenis van het Gooi in het Singer Museum in 1971. De kerk is de hele dag geopend voor bezichtiging.

Het actuele en complete programma van de Erfgooiersdag 2015 is te vinden op www.hartvanhuizen.nl en Facebook/hartvanhuizen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.