Eerste watersportdag van Huizen

Verschillende organisaties rondom de haven organiseren 20 mei de eerste Dag van de Huizer Watersport. Dit om de watersport in de gemeente te bevorderen.

De dag start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Locaties: rondom de havens. Er wordt momenteel een plattegrond vervaardigd waarop is aangegeven wie de deelnemende partijen zijn en waar deze zijn gevestigd. Deze locaties zijn de hele dag te bezoeken.

Stichting Huizer Botters: bezichtigen van de botterwerf en demonstratie van het zelf bouwen van een bootje voor de jeugd.

Watersportvereniging AVOH: informatie over toer- en wedstrijdzeilen, zingen in het shantykoor de Zoute Zee, bridgen en (kunst)schilderen.

Watersportvereniging Gooierhaven: informatie over jeugdzeilen in een OptimistSurfclub Gooimeer Huizen: droogsurfen op een simulator en eerste stapjes op het water met een lesplank.

Scouting Flevo: meevaren in vletten of kano’s en broodbakken op een kampvuur.

Sailability: bezoekers kunnen ervaren dat het voor iedereen met een beperking, ongeacht wat voor beperking, mogelijk is om zelfstandig te zeilen. Er is een zeilsimulator aanwezig.

Stichting Gooimeerzeilen: Informatie over zeilcursussen op het Gooimeer gegeven door ervaren instructeurs.

Stichting Jachthaven Huizen: faciliteert Watersportvereniging Gooierhaven en Sailability hun activiteiten te ontplooien.

KNRM en Huizer Reddingbrigade: het reddingstation toont de boten waarmee de hulpverlening op het water wordt gedaan.

Reijn’s Boten: Watersportwinkel met uitgebreid assortiment scheepsbenodigdheden, waar bezoekers tevens informatie kunnen krijgen over o.a. het huren van een boot.

IJsselmeerzeilers: bezichtigen en informatie over het huren van unieke (houten) Waarschepen.

De dag wordt om 17.00 uur besloten met de Gooische Gondelvaart. Een rondvaart door de Oude Haven met feestelijk en fantasierijk uitgedoste schepen.

Wanneer?
Zaterdag 20 mei 2017 vanaf 10:00 tot 17:00 uur

Contactgegevens
Watersportdag Huizen
Energieweg 5
1271 EC Huizen