College presenteert plannen ‘keu-gat’

Het college van Huizen gaat de raad voorstellen op het braakliggende terrein aan de Keucheniusstraat een hof te bouwen. 

De Keucheniushof moet een openbaar toegankelijk gebied worden met woningen en mogelijkheden voor winkels en horeca. Het plan vormt een overgang tussen het hoofdwinkelcentrum en de kleinschalig bebouwing in de Tuinstraat. “De Keucheniushof moet een stukje Huizen worden waar wonen, winkelen en horeca meer levendigheid kunnen brengen in het Oude Dorp,” aldus verantwoordelijk wethouder Marlous Verbeek.

Het plan is tot stand gekomen in een intensief participatieproject dat is gestart in september 2015. Daarbij zijn verschillende belanghebbenden betrokken waaronder de winkeliersvereniging Hart van Huizen, de Vrienden van het Oude Dorp en de omwonenden.

Er is niet alleen gekeken naar het braakliggende terrein. Ook zijn er plannen gemaakt voor een levendiger Oude Raadhuisplein met meer horeca en terrassen en de ontwikkeling van de Naarderstraat tussen de Crailoseweg en het Prins Bernardplein. Verder is er gesproken over parkeren en verkeer.

De voorstellen komen 29 september in de gemeenteraad. Het college hoopt dat hiermee een eind komt aan de langlopende discussie over de toekomst van dit voormalige kaaspakhuisterrein die al begin jaren ’90 is begonnen.

Bron: 6FM Foto: Gemeente Huizen