CDA vragen vernielingen Oostermeent

CDA Huizen heeft vragen gesteld aan het college over de recente vernielingen in winkelcentrum Oostermeent. De afgelopen week zijn ruiten van winkelpanden ingegooid. De winkel van Sonia Bloemen is tot twee maal toe in één week getroffen.

Al eerder vroeg CDA aandacht voor de problemen in het winkelcentrum. Toen naar aanleiding van overlast door hangjongeren en vernieling met vuurwerkbommen bij juwelier CaRé. De nieuwe vernielingen aan de andere kant van het winkelcentrum zijn voor CDA Huizen reden om opnieuw raadsvragen te stellen.

De partij wil graag weten hoe het zit met de nieuwe aanpak van hangjongeren in de Oostermeent. Is deze wel effectief genoeg of verplaatst het probleem zich naar een andere plek in of buiten het winkelcentrum Oostermeent?

Verder vraagt de partij zich af of er voldoende camera’s in de Oostermeent hangen en of ze wel op de juiste plek hangen. “Het lijkt erop dat hangjongeren nu buiten het zicht van camera’s een nieuwe plek gevonden hebben om overlast te veroorzaken”, zegt raadslid Ruben Woudsma.