Aankomst Sinterklaas in Huizen 2017

18 November is het weer zo ver, de Goedheiligman komt weer naar Huizen, de haven van 't Gooi!

Vanaf 15.00 uur starten de feestelijkheden in de haven van het Nautisch Kwartier. De Sint zal rond 15.00 arriveren in de haven met de Pakjesboot 15. Na een rondgang langs de kinderen zal de Sint zijn weg vervolgen naar de Botterwerf.

Kom jij de Sint en zijn Pieten ook welkom heten? Je bent van harte welkom in het Nautisch Kwartier, de Haven van 't Gooi.

Sinterklaasintocht Oude Raadhuisplein – vrijdagavond 24 november
Vanaf 18.00 uur zijn de kinderen welkom op het Oude Raadhuisplein, waar Sinterklaasliedjes gezongen kunnen worden onder begeleiding van Muziekvereniging Het Gooi uit Bussum. Op het plein wordt er gezorgd voor warme chocolademelk. Rond 18.30 uur komt Sinterklaas aan op het plein, waarna aansluitend de lampionnenoptocht begint door het Oude Dorp. We vragen de kinderen te komen met hun eigen lampionnetje. Na de optocht wordt er voorgelezen uit het voorleesboek van Sinterklaas en zingen we nog enkele liedjes voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Pieten letterspel: prijsuitreiking zaterdag 2 december 14.30 uur
Vanaf 18 november hangen er in de winkels en op de markt letters waarvan een titel van een Sinterklaaslied kan worden gemaakt. Op de programmaflyers kunnen deze letters ingevuld worden. Uiteraard mogen de ouders de kinderen helpen. De oplossingen kunnen in de Huizerhofpassage in de speciale brievenbus worden gegooid. Sinterklaas kijkt alles na en de winnaars krijgen bij prijsuitreiking wat leuks van Sinterklaas.